Falsat PRO

Nu kan du få en falsad takplåt som du har råd med. Handfalsad takplåt är en klassiskt vacker, men dyr, takbeläggning. Vårt FALSAT PRO tak som vi själva tillverkar kan du lägga till en bråkdel av kostnaden!

Takplåten kan läggas både på läkt och ett spontat underlag med en underlagspapp under. Ett spontat underlag är att föredra eftersom du kan gå på taket efter att det är lagt, och du får ett jämnare resultat med mindre ojämnheter. Lägger du på ett läktat underlag så bör man även ha en dämpningslist mellan tak och läkt. Den är till för att förhindra att det blir oljud mellan plåt och läkt när det blåser kraftigt. Ena plåtsidan skruvas med skruvar, den andra klickas fast över skruvarna som då döljs under plåten vilket gör att inga synliga skruvar syns. Den är godkänd ner till 8 graders taklutning. Vi har alltid plåt i 0,6 mm tjocklek. Täckbredden är 473-475 mm.

pro_kant-200x300

Takmodellen passar de flesta hus. Med aluzink ytbeläggning skapas tak med stramt arkitektoniska kvaliteter. Takplåt finns i flera olika kvaliteter. Det som skiljer är ytbeläggningens tjocklek och förmåga att stå emot solblekning. Faktorer som påverkar takets livslängd. Vi hjälper dig att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet. Takplåtar tillverkas i önskad längd. Det innebär att du slipper tvärsgående skarvar. Takplåten tillverkas i 0,6 mm tjocklek.

Vi tillverkar även takplåt som ser ut som tegel. Falsatpannan kallar vi den takplåten. Även den tillverkas i 0,6 mm tjocklek. Väldigt snygg och lik ett äkta tegeltak när det är lagt.


Färger