Falsat PRO

Vi tillverkar den falsade takplåten som du behöver och kanske länge har letat efter.

Takplåten kan läggas både på läkt och ett spontat underlag med en underlagspapp. Ett spontat underlag är att föredra då du kan gå på taket efter att det är lagt och du får ett jämnare resultat med mindre ojämnheter. Lägger du takplåten på ett läktat underlag bör man även ha en dämpningslist mellan tak och läkt. 

pro_kant-200x300

Den är till för att förhindra att det blir oljud mellan plåt och läkt när det blåser kraftigt. En av plåtsidorna skruvas fast med skruvar och den andra klickas fast över skruvarna som då döljs under plåten, vilket gör att inga synliga skruvar syns. Den är godkänd ner till 8 graders taklutning. Vår plåt har en tjocklek på 0,6 millimeter och täckbredden är mellan 473 och 475 millimeter.

pro_kant-200x300
Takmodellen passar de flesta hus och takplåten finns i flera olika kvaliteter. Det som skiljer är ytbeläggningens tjocklek och förmåga att stå emot solblekning. Takplåtarna tillverkas i önskad längd, vilket innebär att du slipper tvärsgående skarvar.

Vi tillverkar även takplåt som ser ut som tegel. Falsatpannan kallar vi den takplåten. Även den tillverkas i 0,6 millimeters tjocklek. Resultatet blir vackert och påminner mycket om ett äkta tegeltak.


Färger